Slik sparer du penger på kjøkkenet

Har du ikke budsjett til å totalrenovere kjøkkenet? Er alt i god stand, er det ikke nødvendig å gå gjennom en stor oppussingsprosess for å få kjøkkenet slik du vil. Du kan spare mye penger bare ved å gjøre noen små justeringer, kjøpe brukt interiør eller ved å undersøke og sammenligne priser på hvitevarer. 

I denne artikkelen gir vi deg 6 tips til hvordan du kan gi kjøkkenet ditt en ny look på budsjett. Det behøver verken være dyrt eller komplisert.

1. Mal skapdørene

Har du en kjøkkeninnredning som er optimal og funksjonell, men har feil farge? Å male frontene vil gi kjøkkenet en helt ny look, og ikke minst gjøre noe med hele rommet. Velg de fargene som representerer din stil best. 

Husk å bruke riktig maling til riktige overflater. Gi også overflatene et strøk med grunning før du begynner å male – dette vil sikre at malingen får akkurat den strukturen og fargen den skal ha, i tillegg til et penere resultat. 

Du kan også få et helt nytt kjøkken bare ved å bytte frontene. Dette behøver ikke nødvendigvis være så dyrt, og fronter kan også ofte fåes kjøpt brukt. 

2. Bytt håndtak 

Håndtakene avslører ofte om kjøkkenet er moderne eller ikke. Bytt til moderne håndtak, og se hvilken forskjell disse kan utgjøre for helheten av innredningen. Du finner rimelige håndtak på IKEA eller andre interiør- og jernvarehandler. 

3. Kjøp brukt spisebord og stoler 

Brukt og gjenvinning er mer trendy enn det noen gang har vært. Spar penger på å kjøpe brukt interiør, som spisebord, stoler, bilder og pyntegjenstander. Å kjøpe brukt er både miljøvennlig og kan sette et personlig preg på hjemmet ditt. Ofte vil du finne ting som ingen andre har. 

Et annet smart tips er å male møblene, dersom du ikke finner riktig farge. Dette kan være en morsom oppgave for hele familien!

4. Mal kjøkkenveggen

Har du et kjøkken som fungerer, men synes er litt kjedelig? Å male veggene på kjøkkenet kan utgjøre en stor forskjell. Mal dem i den fargen som kler din personlige stil best, og ikke vær redd for litt sterke farger. 

Liker du det litt mer nøytralt, kan du male veggene med den populære kalkmalingen. Dette vil gi kjøkkenet ditt et røft og moderne uttrykk. 

5. Oppgrader kjøkkenvasken

En kjøkkenvask kan gjøre mye for utseendet på hele kjøkkenet ditt. Oppgrader vasken til noe mer moderne, og opplev forskjellen den vil gjøre for resten av kjøkkenets uttrykk. 

Du kan enkelt bytte vasken selv, og i de aller fleste tilfeller behøver du ikke å involvere en rørlegger for å få jobben gjort. Dette forutsetter imidlertid at du kan slå av hovedkranen, og at det ikke tilkobles rør under trykk. 

6. Invester i nye hvitevarer

Er det på tide å bytte ut hvitevarene? Hvitevarer har mye å si for hvor moderne kjøkkenet ser ut. Ikke gå for det rimeligste og beste – se heller etter kvalitet, effektivitet og produkter som vil vare i mange år. Velg gjerne hvitevarer av stål og som kan integreres med ditt nåværende kjøkken. 

Husk på at prisene på hvitevarer varierer mye fra butikk til butikk, så bruk gjerne tid på å finne det beste tilbudet. Dette kan spare deg for tusenlapper.

Utvalgte artikler

Slik kan du spare penger i sommerferien

Slik kan du spare penger i sommerferien

Sommerferien er for mange ensbetydende med høyt pengeforbruk fordi man skal unne seg det lille ekstra i ferieukene. Da er det lett å gå på en pengesmell. Her er noen tips for å unngå dette.

Her investerer ekspertene akkurat nå

Her investerer ekspertene akkurat nå

– For oss som investorer har COVID-19 åpnet nye og spennende muligheter. Vi må også tenke annerledes enn før, og tilpasse oss og utnytte mulighetene i den nye normalen, mener Thommy Stenvik.