Refinansier og spar til kjøkkenutstyr

Riktig kjøkkenutstyr kan være alfa og omega når man skal stelle i stand til et herremåltid. Ønsker du å utforske egne kokkekunster og virkelig briljere på kjøkkenet, kan en oppgradering av kjøkkenutstyret gjøre matlagingen både lettere og morsommere.

Å velge kvalitetsutstyr til kjøkkenet kan fort koste mer enn lommeboka tillater. Samtidig vil du med å spytte inn litt mer i utstyret få et kvalitetsprodukt som holder seg i mange år fremover – gitt at du behandler det pent. Mange ser derfor på kjøkkenutstyr som en god investering. For mange vitner det også om at man har god råd. 

Enten du har lyst på en kjøkkenmaskin fra KitchenAid eller Kenwood, profesjonelle kokkekniver fra Fiskars eller en støpejernsgryte fra Le Creuset, kan nytt kjøkkenutstyr gi nytt liv til både kjøkkenet og egne kokkekunster. 

Dette bør du tenke på før du kjøper nytt kjøkkenutstyr

Før du går til innkjøp av nytt utstyr til kjøkkenet, kan det være lurt å ta en titt på det du allerede har. Kanskje har du allerede en brødmaskin bortgjemt i et skap etter bryllupsfesten? Du bør også vurdere ditt eget behov. Hvilken type mat ønsker du å lage? Hvilket utstyr vil du få mest utbytte av? Har du en ekstra forkjærlighet for det italienske kjøkken, bør du velge kjøkkenredskaper som gjenspeiler dette. 

Det er heller ingen vits i ha utstyr som kun støver ned og er til pynt. Å lage smultringer kan være et spennende matprosjekt, men hvor ofte kommer du egentlig til å bruke den frityrkokeren? Er du typen som foretrekker å lage middagsretter, og kun finner gleden i bakst et par ganger i året, bør du kanskje styre unna bakeutstyr. Sist men ikke minst er plass en viktig faktor. Har du plass til å oppbevare en stor kjøkkenmaskin? 

Dette kjøkkenutstyret bør du investere i

Uavhengig om du er en masterchef på kjøkkenet, eller ser på matlaging som et nødvendig onde i hverdagen, finnes det et utvalg kjøkkenutstyr som alle hjem bør være i besittelse av. De fleste av oss har gjerne langt mer enn vi trenger i kjøkkenskapene, og et velkjent problem er kopper og kar som tyter ut av skapdørene. Her kan det være på tide med en real opprydding. Ingen trenger 10 ildfaste former. 

Når du har ryddet bort alt rusk og rask som har samlet seg i skapene over årenes løp, er det lettere å se hva du faktisk trenger. Og ikke minst, hva du har plass til. Utstyr som brukes hver dag bør man investere litt ekstra i. Det er bedre med få, gode redskaper, enn mange som fort går i stykker. 

Anbefalt utstyr som alle med fordel bør investere litt ekstra i er:

  • Gode kniver, egne til hvert sitt bruk
  • En god stekepanne, gjerne i støpejern
  • Et godt sett med gryter, gjerne i støpejern
  • Stavmikser
  • Blender, for deg som liker smoothie og supper
  • Kjøkkenmaskin, for deg som liker å bake

Med dette i skuffer og skap er du godt på vei til et velutstyrt kjøkken hvor kokkekunstene kan briljere. 

Invester innfridd forbruksgjeld i noe nyttig

Lurer du på hvordan du kan finansiere dyrt kjøkkenutstyr? De fleste nordmenn sitter i dag på en eller annen form for forbruksgjeld. Særlig kreditter og smålån spiser opp mye av norske husholdningers penger. Med refinansiering kan du innfri gammel og dyr gjeld i et nytt lån med lavere rente. En refinansiering er derfor en fin måte å omstrukturere økonomien på, slik at du sparer penger på en fornuftig måte. 

Hos Axo Finans kan du låne fra 10.000 til 500.000 kroner uten sikkerhet. Dermed kan du bruke pengene på akkurat det du ønsker. Fordelen med å søke lån gjennom Axo Finans er at søknaden blir behandlet hos flere banker samtidig. Du trenger bare å sende inn én søknad, så vil Axo Finans presentere det beste lånetilbudet til deg når alle bankene har behandlet søknaden. Dette er spesielt gunstig, ettersom renten på markedet varierer hele tiden. Pengene du sparer kan du bruke på en oppgradering av kvalitetsutstyr til kjøkkenet. 

Utvalgte artikler

Slik kan du spare penger i sommerferien

Slik kan du spare penger i sommerferien

Sommerferien er for mange ensbetydende med høyt pengeforbruk fordi man skal unne seg det lille ekstra i ferieukene. Da er det lett å gå på en pengesmell. Her er noen tips for å unngå dette.

Her investerer ekspertene akkurat nå

Her investerer ekspertene akkurat nå

– For oss som investorer har COVID-19 åpnet nye og spennende muligheter. Vi må også tenke annerledes enn før, og tilpasse oss og utnytte mulighetene i den nye normalen, mener Thommy Stenvik.