Hvordan gjøre bil billig?

Bil er dyrt. Kostnadene stopper ikke ved selve kjøpet. Mange kvier seg kanskje for å kjøpe bil på grunn av dette. Heldigvis finnes det måter å gjøre det billigere på.

Nabobil

Denne tjenesten kan være nyttig om du bruker bilen sjelden, men trenger bil en gang i blant. Nabobil passer også for deg som ikke har råd til bilkjøp eller leasing. Tjenesten egner seg dessuten for deg som bor midt i byen og klarer deg med kollektivt, men som kanskje vil få til en hyttetur.

Poenget med tjenesten er altså at vanlige privatpersoner kan stille sin egen bil til disposisjon. Andre leier denne for en billig penge. Med denne tjenesten slipper alle å eie sin egen bil, noe som er en miljøvennlig vei å gå – eller kjøre, om du vil.

Nabobil er også en fin måte å gjøre bil billig på for den som leier ut. Hvis du ikke bruker bilen din så ofte, kan du leie den ut til andre og på den måten dekke noen av kostnadene ved å ha bil. Slik hjelper du andre, bidrar til en miljøvennlig utvikling og tjener samtidig penger.

Billig service

Hos Dinside kan du lese om hvordan familien Evensen sparte 25 000 kr på bil i året. Deres tips nr. 1 er å spare penger på verksteder som tilbyr billig service. Du trenger nemlig ikke bruke merkeverksted for at garantien skal gjelde – selv om mange forhandlere påstår dette. 

Hvis det senere oppstår problemer på grunn av feilaktig service, er det verkstedet som står ansvarlig for dette. Da kan du kreve at de retter opp feilen. Evensen-familiens tips er å ta servicen i Sverige.

Ikke overreager

Ikke overreager ved skader. Du kan også spare penger ved å bruke samme tankegang som ved muskelsmerter. Du trenger ikke behandle hele kroppen med Paracet, hvis du eksempelvis bare har vondt i leggen. Da kan det holde med smertestillende gel. 

Har du eksempelvis fått skader på frontruta på grunn av steinsprut? Da trenger du ikke overreagere og bytte ut hele ruta. Spar heller penger og miljøet ved å bare fikse selve steinsprutskaden.

Drivstoff

Se etter en bil som er gjerrig på drivstoffet. Dette kan spare deg for mye penger i bensin- eller dieselutgifter. Elbiler er ofte dyrere enn bensin- og dieselbiler, men her kan du også spare stort på utgifter som ellers ville gått til drivstoff.

Prøv også å fylle tanken på de dagene det er billigst. Vær på utkikk etter gode tilbud, og slå til om du ser noe som er under normalen. Dette varierer litt fra sted til sted. Ofte kan søndager være gode dager for et drivstoffkupp. 

Leasing

Dette er en mulighet som egner seg for deg som ikke er helt sikker på om du vil ha bil eller ikke. Det skal sies at du ofte må lease bilen en periode før du kan si opp kontrakten. Leasing kan også bli dyrere i lengden enn å kjøpe, men du unngår å ta opp lån eller bruke mye kapital på en gang. Les mer om leasing hos NAF.

En viktig fordel med leasing er at du får en ny og sikker bil. En bruktbil kan være billig å kjøpe, men bilen kan fort få slitasjer og problemer senere. Da kan du ende opp med å bruke mye på reparasjoner og service. Dette vil du sannsynligvis slippe med leasing.

Utvalgte artikler

Slik kan du spare penger i sommerferien

Slik kan du spare penger i sommerferien

Sommerferien er for mange ensbetydende med høyt pengeforbruk fordi man skal unne seg det lille ekstra i ferieukene. Da er det lett å gå på en pengesmell. Her er noen tips for å unngå dette.

Her investerer ekspertene akkurat nå

Her investerer ekspertene akkurat nå

– For oss som investorer har COVID-19 åpnet nye og spennende muligheter. Vi må også tenke annerledes enn før, og tilpasse oss og utnytte mulighetene i den nye normalen, mener Thommy Stenvik.